logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
REVEL REVEL
24.07.2021.

REVEL REVEL

Koncept i koreografija: Roser López Espinosa
U suradnji i izvedbi: Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić, Jovana Zelenović
Dramaturginja: Katarina Pejović
Glazba: Mark Drillich
Kostimografkinja: Ana Fucijaš
Scenografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin
Oblikovateljica rasvjete: Vesna Kolarec
Fotografkinja: Jelena Janković
Grafički oblikovatelj: Vladimir Končar
Tehnički koordinator: Saša Fistrić
Izvedba kostima: Nikola Barbir
Umjetnička voditeljica ZPA: Petra Glad Mažar
Producentice i organizatorice: Nina Križan, Petra Valentić
Odnosi s javnošću: Ivana Sansević
Produkcija: Zagrebački plesni ansambl
Ko-produkcija: ZKM Zagrebačko kazalište mladih
Uz potporu: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, A/CE Acción Cultural Española / PICE

Ljepota će biti silovita, ili je neće biti.

(André Breton, Nadja)

**

Noćno okupljanje. Mjesto slavljenja. Vrijeme prepuštanja. Polje ostvarenja snova. Utočište od stvarnosti. Mogućnost da budemo netko drugi. Mogućnost susreta s istinskim sobom.

PARTY!

Egzaltacija do iznurenosti. Ulazak u podsvjesno. Prolazak kroz zrcalo.

REVEL REVEL nas vodi na putovanje, u istraživanje slobode bivanja onog što jesmo i zajedničkog bivanja s drugima; traganje za nitima koje nas povezuju, vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u vlastitom balonu? Zato što, kad se usudimo biti zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe. Ali, slobodu nije jednostavno spoznati i može nam izmicati. Ako želimo uistinu vjerovati u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu nepoznatu zemlju, čovjeka može preplašiti. Na naše veliko čuđenje, čini se da ipak više volimo živjeti unutar granica, plesati unutar ograničenja, nego se odvažiti u nepoznato. Kako prepoznajemo granice koje su postale nevidljive? Što nam je potrebno da bismo ih osvijestili? I što to znači za žene (jer još uvijek živimo u muškom svijetu)?

REVEL REVEL ekipa sačinjena je od pet žena, pet različitih univerzuma, koji ipak dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene putove. I odlučnost da propitkuju prirodu vlastite slobode isprepletene sa slobodom drugih u amalgam čiji je rezultat nepatvorena radost. Njihovo slavljenje nije bijeg; njihovo slavljenje je stav. Njihova odluka da izaberu radost usred kaosa i tektonskih promjena koje potresaju naš svijet gleda vas širom otvorenih očiju. Što vi vidite dok joj uzvraćate pogled?

Koreografski rad Roser López Espinose temelji se na snažnoj tjelesnosti, s velikom strašću prema preciznosti, istančanosti, akrobatskim elementima i pojedinostima. Suradnja i timski rad glavne su odrednice njezina zaigranog, nestašnog imaginarija, koji karakteriziraju profinjena poetika i dašak humora. Nakon školovanja na Akademiji za kazalište i ples u Amsterdamu i obuke kod bivšeg olimpijskog gimnastičarskog trenera Jaumea Miróa, radila je s brojnim koreografima (Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Pere Faura, Iago Pericot, Katie Duck, Marta Reig Torres…) i filmskim redateljem Isakijem Lacuestom. Svojim autorskim radovima (Lowland, November i Hand to hand) stekla je međunarodno priznanje i nekoliko nagrada, i redovito je prisutna na međunarodnim pozornicama. 2017. godine koreografirala je L’estol, ansambl predstavu za Nacionalnu plesnu produkciju Katalonije. 2019. godine premijerno je izvedena TRAMA, koja je dobila nagradu kritičara. Roser je gostujuća koreografkinja međunarodnih kompanija kao što su Skånes Dansteater, Conny Janssen Danst, MiR Dance Company te Zagrebački plesni ansambl. Surađuje sa cirkuskim kompanijama Circ Pànic (Katalonija) i Compagnie XY (Francuska), od 2018. do 2020. bila je rezidencijalna umjetnica kazališta Mercat de les Flors i pedagoginja je u međunarodnim plesnim centrima.


« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio