logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Prostor za revoluciju
23.07.2021.

Prostor za revoluciju

Koncept i koreografija: Isidora Stanišić
Glazba: Darja Janošević
Dramaturg: Igor Koruga
Plesači / Bitef Dance Company:
Ana Ignjatović Zagorac, Tamara Pjević, Miona Petrović, Nataša Gvozdenović, Nikola Živković, Vladimir Čubrilo

Danas, kad nam kao pojedincima ideja radničkog društva izgrađenog na društvenoj solidarnosti ostaje samo u obliku maglovite nostalgije, u vrijeme kad je empatično ja koje pronalazi svoj integritet u duhu zajedništva utjelovljeno emotikonom, i sâm spomen promjene društveno-političkog sustava u kojem živimo nailazi na vjerovanje da je mnogo lakše zamisliti kraj svijeta nego kraj kapitalizma. Bilo da govorimo o posljedicama iznevjerenih političkih očekivanja svih revolucija, koje su dovele samo do promjene vladajućih struktura i produbile jaz između društvenih klasa, ili o sveopćoj transformaciji današnje međuljudske ljubavi u interesno pregovaranje između poslovnih partnera, diktirano zakonima tržišta, jedno pitanje uvijek ostaje: gdje je nada? Tko je danas zadužen za nju? Prostor za revoluciju propituje mogućnost suštinske (unutarnje, moralne, osobne i misaone) reforme pojedinca koji srlja u narcisoidnu ideologiju novog doba, a zatim i suštinske reforme društvenog poretka.


Bitef Dance Company osnovana je 2009. godine kao prva kompanija suvremenog plesa u Srbiji vezana uz jednu kulturnu instituciju, što publici nudi priliku da prati kvalitetno plesno kazalište tijekom cijele sezone. U deset godina svog postojanja, Bitef Dance Company realizirala je trideset dvije plesne produkcije i više od sto pedeset gostovanja u Srbiji i inozemstvu (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Poljska, Švedska, Mađarska, Rumunjska, Japan, Bosna i Hercegovina, Makedonija…). Kompanija surađuje s renomiranim koreografima iz Srbije i inozemstva, kao što su Guy Weizman, Roni Haver, Jasmin Vardimon, Isidora Stanišić, Edward Clug, Constanza Macras, Matjaž Farič, Dalija Aćin, Zoran Marković, Maša Kolar, Branko Potočan, Leo Mujić, Dunja Jocic… Predstave Mirisi cimeta, Otelo, Božanstvena komedija, Karmen u IV runde, Alfa bojsi, Yesterday, Don Žuan, Ptice… sve su pridonijele stvaranju nove publike koja redovno prati plesni repertoar, a otvorena je i nova plesna scena za djecu, s ciljem da plesnu umjetnost približi najmlađoj publici.


« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio