logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
HORIZONT DOGAĐAJA
22.07.2017.

HORIZONT DOGAĐAJA

autorica koncepta i koreografija: Martina Nevistić

izvođačice: Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Nevistić

vizualno oblikovanje: Dora Đurkesac, Ivan Lušičić

snimanje i fotografija: Neven Petrović

glazba i dizajn zvuka: Višeslav Laboš featuring Jeff Duke

tehnička podrška: Saša Bogojević

izrada kostima: Nina Tarnovski/ NTS Sportswear

dizajn: Saša Bastaić

Horizont događaja daje nam uvid u nadrealan svijet androgenih bića, koji je istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog. Horizont događaja se bavi preoblikovanjem odnosa prostora, vremena i tijela, stvarajući atmosferu neke druge dimenzije, nekog udaljenog svijeta, a opet i onog bliskog. Predstava uprizoruje povezanost mikrokozmosa jedne jedinke, jednog unutarnjeg svijeta, zatim povezanost više jedinki, i u konačnici na koji način se te jedinke odnose prema široj slici svemira, makrokozmosa.

Martina Nevistić, rođena 1983. u Zagrebu, bavi se autorskim radom, izvedbom, pedagoškim radom i organizacijom. Osnivačica je O.N.E. umjetničke organizacije, preko koje se bavi autorskim radom na području izvedbe i multimedije. Diplomirala je organizaciju i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i ples na Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) u Austriji. Sudjelovala je u dva međunarodna programa Nomad dance academy (2009.) i Communicating dance (2014.-2015.). Od 2009.-2017. bila je članica Zagrebačkog plesnog ansambla. Od studenog 2016., voditeljica je Plesnog programa Zagrebačkog plesnog centra.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska �upanija EU creative europe ACE PICE NPN BEUFRAGTE GPS TMU Kultura nova Op�ina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Jutarnji Glas Istre Radio Maestral Radio Istra
Donatori
Studena