logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
CUALQUIER MAÑANA
23.07.2017.

CUALQUIER MAÑANA

izvođači i autori: Álvaro Esteban, Laura Aris Alvarez

originalna glazba: Roger Marín

uz pomoć KHAPA (Hong Kong) i Ultima Vez (Belgija)


U osjetljivoj ravnoteži,
kad nekoliko riječi,
pokret, nepromišljena reakcija,
slučajnost ili nesreća,
kad običan šapat može prevagnuti.

Ponekad naše referentne točke nestaju,
i ostaje samo utroba,
ono nagonsko.


Intimni duet o urođenoj tuzi slomljenih stvari, tjelesno putovanje u sadašnjost kako bismo shvatili da se prošlost ne vraća, da djelići slagalice više ne pristaju jedan uz drugi kao nekoć,

Cualquier Mañana (Jednog jutra) rezultat je suradnje dvoje neovisnih umjetnika u projektu nazvanom „Anatomija slomljenih stvari“, kojim se Laura Aris bavi protekle tri godine.


Alvaro Esteban je nakon brojnih godina rada pod palicom raznih koreografa i kompanija počeo otkrivati vlastiti pokret uz podršku meditacije i tehnika razvijanja svijesti, s naglaskom na razvoju svijesti, tjelesnom, emotivnom i energetskom. Član je kompanija Cia. Daniel Abreu (ES) i CocoonDance (DE). S Natxom Monterom kreirao je predstavu Cuadra-T, koja se našla u finalu koregrafskog natjecanja u Madridu 2008. Ko-autor je i predstave Entomo s Eliasom Aguirreom, višestruko nagrađenog dueta koji je odigran više od sto puta diljem svijeta.

Laura Aris Alvarez je plesačica, koreografkinja i priznata međunarodna pedagoginja. U svom izvođačkom iskustvu deset je godina bila članica čuvene belgijske plesne kompanije Wim Vandekeybus/Ultima Vez. Prije toga bila je članica španjolske plesne kompanije Lanònima Imperial i povezana s umjetničkim kolektivom General Elèctrica kroz nekoliko predstava Tomása Aragaya. Proteklih sedam godina radi kao slobodna umjetnica stvarajući vlastite predstave i umjetničke suradnje. Dobitnica je nagrade Lladró za najbolju plesačicu na Festivalu de Valencia 1999.

Gostovanje predstave ostvareno je uz pomoć programa Accion Cultural Espanola - program ACE/PICE.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska �upanija EU creative europe ACE PICE NPN BEUFRAGTE GPS TMU Kultura nova Op�ina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Jutarnji Glas Istre Radio Maestral Radio Istra
Donatori
Studena