logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Otvorili smo Festival!
24.07.2021.

Otvorili smo Festival!

Bitef Dance Company službeno je otvorio ovogodišnje izdanje

Prvi festivalski dan uključio je tri izvedbe: predstava LO INVISIBLE, SPEKTAKL i PROSTOR ZA REVOLUCIJU.

Predstava Lo Invisible španjolske plesne kompanije No bautizados koju vode plesačica i koreografkinja Katia Humenyuk te glumac i pantomimičar Rolando Salamé izvedena je u petak, 23. srpnja, u 21.30 sat u Kaštelu Grimani. Autori kroz ovaj projekt istražuju osjećaje kojima su obilježeni neki od presudnih trenutaka u ljudskom životu. Kako bi pokazali dvojnost postojanja, izvođači se poigravaju svojim tjelesnim razlikama i životnim iskustvima, okružuju se proturječnostima, uspjesima, željama i strahovima.

Predstava Spektakl koreografkinje Irme Omerzo preispituje naslijeđe najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla - Studija za suvremeni ples, a izvedena je u 22.15. sati na Trgu. Kroz tradiciju ansambla, autorica Irma Omerzo postavlja pitanja o uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva danas, na sceni i izvan nje.

Prva festivalska večer završena je uz izvedbu predstave Prostor za Revoluciju Bitef Dance Company (23 sata u Kaštelu Grimani). Riječ je o radu po konceptu i u koreografiji plesne umjetnice Isidore Stanišić, nastalog kao svojevrsni osvrt na obilježavanje stote obljetnice Oktobarske revolucije; no to je zapravo promišljanje o današnjem svijetu i društvenom poretku u kojem živimo; o tome gdje su danas revolucionarne ideje, i ima li društvo utonulo u senzacionalizam, šoping centre i reality programe uopće snage za otpor, bunt i promjenu?

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska �upanija EU creative europe ACE PICE NPN BEUFRAGTE GPS TMU Kultura nova Op�ina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Jutarnji Glas Istre Radio Maestral Radio Istra
Donatori
Studena