logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Domaću plesnu scenu na festivalu predstavljaju...
20.07.2021.

Domaću plesnu scenu na festivalu predstavljaju...


Spektakl Irme Omerzo, Revel Revel Roser López Espinosa i ZPA te Skupa Petre Hrašćanec

Domaću plesnu scenu na festivalu ove godine predstavljaju Studio za suvremeni ples s predstavom Spektakl koreografkinje Irme Omerzo, predstava Skupa nagrađivanje plesne umjetnice Petre Hrašćanec te predstava REVEL REVEL španjolske koreografkinje Roser López Espinosa u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla.

Predstava Spektakl preispituje naslijeđe najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla - Studija za suvremeni ples. Kroz tradiciju ansambla, autorica Irma Omerzo postavlja pitanja o uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva danas, na sceni i izvan nje. Spektakl će biti izveden u petak, 23. srpnja u 22:15 sati na gradskom Trgu.

Drugog festivalskog dana, u subotu 24. srpnja, domaću plesnu produkciju zastupa rad REVEL REVEL španjolske koreografkinje Roser López Espinosa u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla. Spomenuti komad izvodi pet žena koje predstavljaju pet različitih univerzuma koji dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene puteve, i spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda. Predstava je na rasporedu u 23:00 sata u kaštelu Grimani.

Za predstavu Skupa Petra Hrašćanec je osvojila nagradu za najbolju koreografiju strukovnih udruga UPUH i UPU Puls u 2020. godini. U istraživanju koreografskih postavki u ovom se radu kreće od korskih igara kao premise zajedništva na sceni, dok se u montaži materijala najviše koriste pretapanja koja naglašavaju kaleidoskopsku prirodu događanja na sceni. Predstava SKUPA bit će izvedena u nedjelju, 25. srpnja u 21:00 sat u Mediteranskom plesnom centru.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska �upanija EU creative europe ACE PICE NPN BEUFRAGTE GPS TMU Kultura nova Op�ina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Jutarnji Glas Istre Radio Maestral Radio Istra
Donatori
Studena