logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Masterclass->Francesco Scavetta "Iznenađeno tijelo"
20.07.2019.

Masterclass->Francesco Scavetta "Iznenađeno tijelo"

Naslov ove radionice, "Iznenađeno tijelo", definira metaforički prostor – sliku tijela u stanju stalne pripravnosti, sposobnog iznenaditi se, pobjeći iz uobičajenog svakodnevnog tijela i od svake rutine. Tijela manje usredotočenog na akciju nego na reakciju, koje nas primorava da izbjegavamo mentalne pristupe. Kroz vježbe i igru, usredotočavanjem na pozornost, reakciju i razne zadatke improvizacije, naglasit ćemo put do zanimljivog kreativnog trenutka koji je ukorijenjen u mentalnoj opuštenosti i tjelesnoj otvorenosti: spremnosti za igru, posvemašnjoj predanosti onome što vidimo i činimo. Istražit ćemo kako se plesne fraze mogu destrukturirati i preobraziti ako ih tretiramo kao izgovorene fraze u kojima se pokreti mogu izolirati kao “riječi” i iskoristiti za kreiranje novih fraza. Ono nasumično u frazama nastaje improvizacijom ili kompozicijom i nastoji iskoristiti i najmanje dijelove pokreta kao “slogove” za gradnju novih pokreta.

"Vjerujem da je u plesu važnije moći zaboraviti nego sjećati se.” Francesco Scavetta

Rođen u Italiji, Scavetta je studirao na Nacionalnoj plesnoj akademiji u Rimu, diplomirao kazališne i izvedbene umjetnosti i magistrirao komunikacijske znanosti. Osnivač je Vitlycke centra za izvedbene umjetnosti u Švedskoj (www.vitlycke.org). Na međunarodnoj plesnoj sceni Scavetta je stekao ugled svojim neobuzdano inventivnim djelima, zaigranim humorom i subverzivnom inteligencijom. Njegova teatričnost često se povezuje s atmosferom neobičnog sna ili zaigranog dječjeg svijeta: začudnog, zabavnog, poetskog i istodobno iznenađujućeg. Scavetta je držao radionice na P.A.R.T.S.-u u Bruxellesu, IMPULSTANZ-u u Beču, fondaciji Henny Jurriëns u Amsterdamu, SEADu u Salzburgu, Greenwich Dance-u u Londonu i na mnogim drugim mjestima u 44 države diljem svijeta.

Kotizacija za 1 dan (Scavetta ili Feher) - 200,00 kn
Kotizacija za 2 dana (Scavetta + Feher) - 350,00 kn

NAČIN PRIJAVE: putem e-maila na adresu: petra@svetvincenatfestival.com
- naslov e-maila "Workshop 2019"
- pošaljite sljedeće podatke:
- masterclass na kojem želite sudjelovati, IME i PREZIME, ADRESA, OIB, BROJ MOBITELA
- trebate li pomoć u pronalaženju smještaja nakon obavljene prijave kontaktirati ćemo vas e-mailom s daljnjim uputama i detaljnim informacijama.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska