logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
ANATOMIJA MAČKE
23.07.2016.

ANATOMIJA MAČKE

autorice: Ksenija Zec, Petra Hrašćanec
izvođačica: Petra Hrašćanec
šaptačica mačkama: Leonida Kovač
glazba: Nenad Sinkauz, Alen Sinkauz
kostim i scena: Zdravka Ivandija Kirigin
oblikovanje svjetla: Marino Frankola
oblikovanje zvuka: Nenad Sinkauz, Alen Sinkauz
glas iz podzemlja: Ivica Zec
fotografija i video: Sara Bernarda Moritz
grafičko oblikovanje: Zrinka Horvat
asistentica kostimografkinje: Ana Fucijaš
producent za 21:21: Danijel Popović
producentica za ZKM: Maja Gladović
odnosi s javnošću: Zrinka Šamija

Posebnost ovog projekta je kreiranje i primjena specifične tehnike koja nastaje sintezom suvremene plesne tehnike i studije anatomije životinja (zoo tehnic). Naglasak je stavljen na mogućnosti anatomske promjene arhitekture tijela. Bavljenje drugačijim tijelom i drugačijom kožom kroz anatomiju mačke zahtijeva duboku osviještenost tjelesnih konekcija. Koža, odjeća i krzno diktiraju drukčije putove izvedbenosti i istražuju misaonu, emocionalnu i semantičku razinu tjelesne prisutnosti na sceni.

Petra Hrašćanec, plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja. Kao plesačica sudjelovala je u tridesetak plesnih i dramskih predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, a u posljednjih pet godina ostvarila je niz autorskih/koreografskih radova prezentiranih u europskim i hrvatskim kazališnim institucijama te na domaćim i inozemnim festivalima. Dobitnica je nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju plesnu izvedbu 2012., suosnivačica umjetničkih organizacija dance_lab collective i 21:21, i umjetnička ravnateljica festivala sola „Monoplay“ u Zadru. 2014. imenovana je u zvanje docentice i predaje suvremene plesne tehnike na Plesnom odsjeku ADU, Zagreb.

Ksenija Zec, koreografkinja, autorica plesnih i dramskih predstava i suradnica za scenski pokret u dramskim predstavama. Autorica je niza projekata za kazališne institucije i neovisne umjetničke organizacije, koji su izvedeni na brojnim gostovanjima i istaknutim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kontinuirano surađuje s Kazalištem slijepih i slabovidnih NOVI ŽIVOT razvijajući metodu rada sa slijepim izvođačima. Dobitnica je uglednih nagrada, među kojima je i nagrada hrvatskog glumišta za najbolje koreografsko ostvarenje. Izvanredna je profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i članica brojnih povjerenstava i stručnih komisija.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio