logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
Seminar programa EU Kultura 2007. - 2013.
23.07.2012.

Seminar programa EU Kultura 2007. - 2013.

Seminar programa EU Kultura 2007. – 2013.

U sklopu Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat 23. srpnja 2012. s početkom u 10 sati, održat će se seminar programa Europske unije Kultura 2007. – 2013. Za implementacijiu i koordinaciju programa na nacionalnoj razini zadužena je Kulturna kontaktna točka Ministarstva kulture.

Program Kultura namijenjen je svim javnim i privatnim institucijama iz područja kulture te im pruža mogućnost sufinanciranja projekata u kojima do sada s europskim kolegama sudjeluju već brojni hrvatski projektni partneri odnosno hrvatske institucije iz područja kulture. Program pruža širok spektar suradnje i aktivnosti na europskoj razini, a seminar će pružiti informacije o vrstama projekata, načinu prijave, partnerstvima u projektima kao i načinu ispunjavanja prijavnice.

Na samom početku seminara sudionike će pozdraviti umjetnička direktorica Snježana Abramović Milković, nakon čega će Martina Borovac Pečarević, voditeljica Službe za kulturnu kontaktnu točku predstaviti program Kultura 2007.-2013. i najaviti novi program EU za kulturni i audiovizualni sektor pod nazivom Kreativna Europa. Mladen Špehar, također iz Službe za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture iznijet će detaljnije propozicije sudjelovanja u programu, odnosno objasniti tehničke aspekte projektnog rada od načina ispunjavanja prijavnica za sudjelovanje u projektima, pisanja projekata zajedno s partnerima do slaganja troškovnika. Također će predstaviti programsku aktivnost 1.3.6. koja se odnosi na potporu europskim kulturnim festivalima.

Više informacija o samoj realizaciji i praksi provođenja i sudjelovanja u projektu doznat ćete od iskusnih koordinatora u projektima - Gordane Vnuk, umjetničke ravnateljice Eurokaza i Davora Miškovića, predsjednika udruge Drugo more.

Točan raspored seminara možete doznati ovdje!

Sudjelovanje je besplatno, prijave su obavezne na ccp@min-kulture.hr

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska