logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
A world in-between
26.07.2011.

A world in-between

Koreografija i režija: Risima Risimkin
Izvođači: Matea Kiselichka, Andrijana Atanasova, Ljupcho Atanasov, Andrijana Danchevska, Tatiana Adam
Scenografija: Blagoj Micevski
Tehnički direktor: Vancho Bogoev
Dizajner rasvjete: Vasko Lisichev Korepetitor: Irena Lozinska Tehničar: Gorgi Pokrajchev

Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Makedonije te Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Makedoniji.

„U trenutku kad želimo zakoračiti u tamu, rađa se jedan nov, nepoznat život. Isprva nismo sigurni u postojanje tog svijeta, je li stvaran, ili je samo SVIJET IZMEĐU, mjesto na kojem snovi i java ometaju jedni druge. Dok otvaramo vrata ka podsvijesti, postajemo svjesni nesvjesnog te djelujemo i plešemo kroz tunele tajnog znanja, arhitekturu situacije koja naš životni vijek preobražava u dugo putovanje prema svijesti i kraju, gdje novi početak čeka da bude iznova rođen.“ Risima Risimkin

Skopje Dance Theater prva je kompanija suvremenog plesa u Makedoniji, koju vodi poznata koreografkinja Risima Risimkin kao osnivačica i umjetnička direktorica, s ciljem da promovira nove estetike, istraživanje i produkcije na području suvremenog plesa. Predstavu A WORLD IN-BETWEEN izvode studenti novootvorene Plesne Akademije u Skopju - prve akademije suvremenog plesa u Makedoniji, koja svoj program provodi u suradnji s prestižnom roterdamskom akademijom suvremenog plesa u Nizozemskoj.

Risima Risimkin jedna je od vodećih makedonskih koreografa i direktorica Dance Fest Skopje. Diplomirala je koregorafiju, baletnu režiju i pedagogiju na Akademiji za glazbu i ples i dobila titulu baletnog majstora. Trenutačno radi kao profesorica na ESRA Paris-Skopje-New York u Skopju. Od listopada 2010. Vodi Skopje Dance Academy u suradnji s prestižnom Roterdamskom plesnom akademijom, kao dio istog Sveučilišta. Članica je izvršnog vijeća CID UNESCO, Pariz, Francuska. Risima Risimkin osnivačica je Interat centra za kulturu (1996.), čije je djelovanje pomoglo razvoj makedonske scene suvremenog plesa. Jedna je od najproduktivnijih makedonskih koreografa – avangardna predstavnica suvremenog izričaja. Aktivno predstavlja Makedoniju na međunarodnoj sceni suvremenog plesa svojim vlastitim predstavama koje dobivaju odlične kritike kako u Makedoniji, tako i u inozemstvu. Risimkinova je dobitnica nekoliko nagrada, među kojima i one za izvanredan doprinos razvoju kulture u Republici Makedonij. Risimkinova je predstavila Makedoniju kao koreografkinja u brojnim državama, među kojima je Danska, Njemačka, Grčka – Europska prijestolnica kulture, Portugal (Lisabon – EXPO – Makedonski nacionalni dan), Niger, Bugarska, Srbija, Crna Gora. 2010. Godine radila je kao koreografkinja u Rotterdamu, Nizozemska i s Nacionalnim baletom u Ljubljani, Slovenija. Njezine se predstave smatraju „predstavama – kamenima međašima makedonske plesne povijesti“ (Dnevnik Stravinskog 2004.) ili „novom erom u makedonskom plesu“ (MEMENTO 2002.), a inozemni je kritičari nazivaju „makedonskom Pinom Bausch“. 2011. Godine Risimkina je osnovala prvu kompaniju suvremenog plesa u Makedoniji - SKOPJE DANCE THEATER.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska