logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
UTF - 8
23.07.2010.

UTF - 8

Predstava UTF-8 nam donosi viđenje kompjutorskog unikoda u plesnom pokretu, plesnim oblicima i stilovima. Koreograf Sahar Azimi osim velikog fizičkog izazova, pred plesače postavlja i izazov pitanja i zadataka. Pokušava zaobići ustaljene „kodove“ kako bi pobijedili stalno kopiranje „koda/pokreta“ kojem smo već dali svoje tumačenje. Upozorava nas na posljedice reduciranja, pojednostavljenja i ukalupljenosti, te gubljenja identiteta i posebnosti kao jedinke, želeći sačuvati „kod“ uma i tijela. UTF-8 nijemo će progovoriti o sve većem problemu današnjice - opstanku individualizma usred općeg unificiranja.
Iznimna reputacija Zagrebačkog plesnog ansambla počiva na originalnim radovima, koji se prvenstveno ističu performativnom snagom izvođača i jedinstvenom spremnošću da se odgovori na izazove različitih autorskih poetika. Uz inzistiranje na suradnji s priznatim umjetnicima iz različitih domena likovne, kazališne i modne umjetnosti, za rad ZPA značajno je otvaranje prostora novom načinu razmišljanja o plesu, prostora za istraživanje, koji pored produkcija stavlja naglasak na proces istraživanja i edukaciju izvođača.
Sahar Azimi, plesač, pjevač, koreograf - jedan od najcjenjenijih koreografa u Izraelu, započeo je svoju plesačku karijeru kao Bat Shevin plesač, te je od tada bio član nekih od najznačajnijih plesnih kompanija; Inbal Dance Theater, Koldemmama Dance Co, Bat sheva ensemble, Barak Marshals Dance Co. te Clipa theater. Azimi je također radio u poznatom Noa Dar Dance Theater. Kao profesionalni koreograf, potpisao je zavidan broj plesnih produkcija u različitim zemljama i na raznim festivalima, osvojivši čitav niz strukovnih nagrada i stipendija.

koreograf: Sahar Azimi
asistent koreografa: Elad Schechter
plesači: Benjamin Bac, Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Maša Kolar, Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić
dizajn svjetla: Aleksandar Čavlek
glazba: Didi Erez
kostimi: Emina Tataragić
umjetnička voditeljica ZPA: Snježana Abramović Milković

www.zagrebackiplesniansambl.hr

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska