logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
MANIPULAR, interaktivna instalacija
24.07.2010.

MANIPULAR, interaktivna instalacija

MANIPULAR sistem omogućuje stvaranje glazbe pokretom ruku, počinjući s odnosom između „stvarnih ruku“ i „ruku na softveru“.
Cilj je upravljati interakcijom u stvarnom vremenu, koristeći ruke kao „sredstvo unosa podataka“ i pružajući priliku za stvaranje glazbe slobodnim rukama koje lepršaju po zraku, bez ikakvog pričvršćenog senzora.
Posebna naprava koja proizvodi video i glazbu, eksperimentirajući novim načinima interakcije između čovjeka i stroja.
Mješavina za tu svrhu načinjenih softverskih aplikacija, infracrvenih tehnika i algoritama za hvatanje pokreta stvara beskonačan niz kombinacija koje istodobno može koristiti više korisnika i njime se može manipulirati u stvarnom vremenu, stvarajući audio i 3D video interpretaciju. Za eksperimentiranje, za ples, za zabavu, za igru rukama.
BCAA Srl je agencija za nove medije, koja se bavi smišljanjem i razvojem inovativnih proizvoda i usluga, integrirajući sustave za hvatanje pokreta, audio, animaciju, komunikaciju, web i multimediju.

Cilj je projekata BCAA postići jedinstveno iskustvo uporabom najbolje tehnologije i rješenja smišljenog posebno za određenu priliku, i istodobno dopuštajući korisnicma da budu ljudska bića i dožive multimediju kroz ljudske osjete.
BCAA je dosad realizirala trajne instalacije za muzeje, klubove i javna mjesta; istodobno, ekipa smišlja instalacije i performanse za događanja, nadmetanja, koncerte, kazalište i sve što je interdisciplinarno i multimedijalno, i radi s performerima, glazbenicima, pjevačima, slikarima, glumcima, uvijek postižući jedinstveno iskustvo takozvanim “custom” rješenjem. Od početne zamisli do operativne faze koja podrazumijeva uranjanje svih čula, BCAA gradi svoj rad oko koncepta: eksperimentiraj da bi uživao u novim rješenjima.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska