logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
MANIPULAR, interaktivna instalacija
24.07.2010.

MANIPULAR, interaktivna instalacija

MANIPULAR sistem omogućuje stvaranje glazbe pokretom ruku, počinjući s odnosom između „stvarnih ruku“ i „ruku na softveru“.
Cilj je upravljati interakcijom u stvarnom vremenu, koristeći ruke kao „sredstvo unosa podataka“ i pružajući priliku za stvaranje glazbe slobodnim rukama koje lepršaju po zraku, bez ikakvog pričvršćenog senzora.
Posebna naprava koja proizvodi video i glazbu, eksperimentirajući novim načinima interakcije između čovjeka i stroja.
Mješavina za tu svrhu načinjenih softverskih aplikacija, infracrvenih tehnika i algoritama za hvatanje pokreta stvara beskonačan niz kombinacija koje istodobno može koristiti više korisnika i njime se može manipulirati u stvarnom vremenu, stvarajući audio i 3D video interpretaciju. Za eksperimentiranje, za ples, za zabavu, za igru rukama.
BCAA Srl je agencija za nove medije, koja se bavi smišljanjem i razvojem inovativnih proizvoda i usluga, integrirajući sustave za hvatanje pokreta, audio, animaciju, komunikaciju, web i multimediju.

Cilj je projekata BCAA postići jedinstveno iskustvo uporabom najbolje tehnologije i rješenja smišljenog posebno za određenu priliku, i istodobno dopuštajući korisnicma da budu ljudska bića i dožive multimediju kroz ljudske osjete.
BCAA je dosad realizirala trajne instalacije za muzeje, klubove i javna mjesta; istodobno, ekipa smišlja instalacije i performanse za događanja, nadmetanja, koncerte, kazalište i sve što je interdisciplinarno i multimedijalno, i radi s performerima, glazbenicima, pjevačima, slikarima, glumcima, uvijek postižući jedinstveno iskustvo takozvanim “custom” rješenjem. Od početne zamisli do operativne faze koja podrazumijeva uranjanje svih čula, BCAA gradi svoj rad oko koncepta: eksperimentiraj da bi uživao u novim rješenjima.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska